Direktlänk till inlägg 14 december 2009

Okej att bara bög -Om man inte bögar....

Av Fredrika - 14 december 2009 16:02

Nu får även bögar donera blod! Under typ ett halvår har papper skickats hit och dit, och diverse instanser har hållit syrefattiga mazarin- och mineralvattensmöten, och slutligen kom Socialstyrelsen generöst fram till att även män som dras till män skall få bli blodgivare. Hurra!


Eller, vänta förresten. Det här gäller inte om du är en man som har legat med en annan man under de senaste 12 månaderna, då klassas du fortfarande som en BIOLOGICAL HAZARD och ditt blod är lika med riskavfall. Bara så du vet. Mm, Socialstyrelsens nya, låtsat liberala regler går snarare ut på att jo, visst är det okej att vara bög... så länge man inte bögar sig, vill säga.


Det här är inte medicin, för det finns inga som helst mediciniska argument för att just homosexuella män skall behöva leva i celibat i ett år innan de får donera blod. Nej, det handlar sonika om gammal hederlig homofobi.

Hiv är inte längre en dödlig farsot. Hiv är fortfarande hemskt och medför ett livslångt medicinknaprande, ja, men den innebär inte fullständig ödeläggelse. Skälet till att vi fortsätter att stigmatisera hiv tror jag är att vi förknippar det med homosex. Vi vet visserligen att sjukdomen - till skillnad från oss - är ickediskriminerande, att den skiter fullständigt i vilka vi är och vilka preferenser vi har, att den smittar oavsett. Ändå vill vi alltjämt tänka oss att hiv främst är en angelägenhet för bögar, och därmed per definition alldeles särskilt ryslig förstås.


Och Socialstyrelsen meddelar: Just bögblodet är tyvärr särskilt orent och suspekt så det är ett års karantän som gäller.


Socialstyrelsen viskar: Ni andra kan knulla på utan att bekymra er för något värre än sådant som går att behandla med antibiotika eller abortpiller.

Jag vet inte vad Socialstyrelsens jävla problem är, men blod behövs ju. Så låt oss stryka ett streck över det där hycklande, pseudohomovänliga nypåbudet och istället göra såhär:

  • 1) Alla skrivs in med personnummer och kollas mot register. Även duktiga heterobrudar som säger att de inte legat med någon ny de senaste tre månaderna.
  • 2) Blod lämnas och förses med ett kombinationsnummer för givare och påse.
  • 3) Givaren får saft, macka plus en ful mugg. (Tas tillbaka vid hiv-smitta.)
  • 4) Blodet kollas genom att man tar lite ur tio påsar, blandar och testar mixen.
  • 5 a) Eventuellt smittat blod härleds och kasseras, givaren kallas till samtal.
  • 5 b) Friskt blod - det vill säga merparten av allt blod, inklusive det som kommer från homomän – går vidare.
  • 6) Blodet kollas igen genom att man tar lite ur tio påsar, blandar och testar mixen.

Och så slipper vi andra oroa oss över att behöva försmäkta på operationsbordet för att det inte finns något blod att tillgå. Vad jag vet smittar inte homosexualitet heller, så ingen behöver vara orolig över att få i sig bögblod. Alla nöjda och glada.


En helt otroligt bra krönika av Lisa Magnusson. Det är ju mitt i prick. Sannare ord går ju inte att hitta någonstans.

 
 
Maddo

Maddo

14 december 2009 16:08

Vafan, om en homosexuell har en fast partner sen flera år borde denne ju få ge blod?!

http://blogg.dreammaddo.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fredrika - 13 februari 2011 16:49

Hej! Har bytt bloggplats. Fråga om den nya adressen om ni känner er värdiga. ...

Av Fredrika - 1 januari 2011 10:17

Jaha, då har vi ringt in det nya året då. Det har väl kanske inte precis börjat som jag har önskat men vi får väl se vart det lider så småningom.    Det har hunnit vara både julavslutningar och hemresande och julafton och jul och så sedan jag skr...

Av Fredrika - 5 december 2010 12:41

Idag är det Söndag... IGEN! Tycker det är söndag jämt! Söndag betyder Söndags-ångest! Ångest för att man inte hunnit göra alla läxor som man skulle hunnit med i helgen... Blää!   Igår kom i alla fall Robin hem. Känns skönt att ha honom i Sverige ...

Av Fredrika - 2 december 2010 19:27

I dagens samhälle pressas vi ganska bra av både ideal och livsstil, och det är banne mig inte konstigt att man är ihjälstressad när fötterna ska filas, smörjas och det ska klippas naglar, och kanske ska de målas också, benen ska rakas, smörjas och br...

Av Fredrika - 1 december 2010 20:30

Det går ju faktiskt att både njuta av en rejäl nys och göra bort sig totalt när man har en snorloska under näsan eller varför inte snor över hela jackan? Och så finns det den där härliga gamla repeterings-nysen, när man nyser tills tårarna sprutar,...

Ovido - Quiz & Flashcards