Direktlänk till inlägg 8 april 2010

Sten Tolgfos? Vad gör du egentligen?

Av Fredrika - 8 april 2010 21:39


http://collateralmurder.com/


Egentligen liknar det ett tv-spel. Kikarsikte som letar efter mål. Soldaten bakom siktet blir exalterad och får klartecken om att det är okej att skjuta. Då börjar avrättningen, och inte ens barnen skonas.

Hur ofta händer det här?


Det kommer några reaktioner från omvärden. I endel fall usla, lama och patetiska. Sverige är ett sånt fall. Svenska försvarsministern säger:

"- Det är självklart extremt angeläget att i varje insats värna civila."

Är det allt du har att säga, din lilla mes? Är det så regeringen fördömer en hänsynslös avrättning av civila?

Det är stor skillnad mellan Sten Tolgfors pinsamma tal och talet Olof Palme höll när amerika bombade Hanoi.

"Man bör kalla saker och ting vid deras rätta namn. Det som pågår i Vietnam är en form av tortyr. Det man gör är att plåga människor, plåga en nation för att förödmjuka den, tvinga den till underkastelse inför maktspråk. Därför är bombningarna ett illdåd."


DET lilla Sten är ett förödmjukande. Då var det Vietnam, men du behöver ju bara byta ut namnet mot irak. Det är precis samma sak, samma krig.

Hur hade det låtit om det var tvärtom, om en irakier varit beväpnad, om det hänt i amerika och de civila vore västlänningar?

Det skulle vara intressant att klämma Sten Tolgfors små kulor hårt och fråga: Hade det låtit likadant då?

NÄ, självklart inte. Västlänningar är ju människor. Riktiga människor. Oskyldiga människkor.


Hur kan vi bli förvånade över terrorism? Vad trodde vi? Att vi i västvärden kan klampa in som vem som hellst och okupera länder och döda som vi vill, och sedan försvara oss med att motparten inte ska svara likadant?

Om VI dödar civila, varför skulle inte DEM också göra det då?

Att Sverige, som deltar i USAs ockupationskrig i Afganistan, ska gå ut och öppet fördöma sina allierade är tydligen alldeles för mycket begärt.

Men vi måste då vara medvetna om att den största hotbilden mot rikets säkerhet inte finns bland islamister utan i den svenska regeringens utrikespolitik.


Punkt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fredrika - 13 februari 2011 16:49

Hej! Har bytt bloggplats. Fråga om den nya adressen om ni känner er värdiga. ...

Av Fredrika - 1 januari 2011 10:17

Jaha, då har vi ringt in det nya året då. Det har väl kanske inte precis börjat som jag har önskat men vi får väl se vart det lider så småningom.    Det har hunnit vara både julavslutningar och hemresande och julafton och jul och så sedan jag skr...

Av Fredrika - 5 december 2010 12:41

Idag är det Söndag... IGEN! Tycker det är söndag jämt! Söndag betyder Söndags-ångest! Ångest för att man inte hunnit göra alla läxor som man skulle hunnit med i helgen... Blää!   Igår kom i alla fall Robin hem. Känns skönt att ha honom i Sverige ...

Av Fredrika - 2 december 2010 19:27

I dagens samhälle pressas vi ganska bra av både ideal och livsstil, och det är banne mig inte konstigt att man är ihjälstressad när fötterna ska filas, smörjas och det ska klippas naglar, och kanske ska de målas också, benen ska rakas, smörjas och br...

Av Fredrika - 1 december 2010 20:30

Det går ju faktiskt att både njuta av en rejäl nys och göra bort sig totalt när man har en snorloska under näsan eller varför inte snor över hela jackan? Och så finns det den där härliga gamla repeterings-nysen, när man nyser tills tårarna sprutar,...

Ovido - Quiz & Flashcards