Alla inlägg under oktober 2009

Av Fredrika - 25 oktober 2009 12:02

Eller hemma och hemma, snarare där jag kallade hemma innan jag flyttade till Västanvik! Det är roligt att vara här och träffa familjen, mormor och kompisar, Men jag längtar tillbaka!!!


Vad har hänt då? Jo som skrivit i fredags åkte jag ju hit, tog bara sex timmar! Hade sällskap fram till Örebro, sen är det ju bara två timmar kavar, så det var inte så farligt!!! Väl här åt jag och sen hittade jag min nya dator, då blev jag glad! Lycka! Så jag satt väl och pillade med den resten av kvällen!


I går tog jag det också lugnt! Träffade Elton på eftermiddagen, tokroligt!!!! Hon kom ihåg mig!! J Vi tjatade och tjatade och jag försökte övertala henne att komma upp till mig!!!


Idag är det väl också att ta det lugnt som gäller… Ska åka till mormor i eftermiddag och gratta henne på namnsdagen! Ska bli roligt att träffa henne igen! J Har saknat henne i massor!!!!

Av Fredrika - 22 oktober 2009 14:04

Idag har vi plockat ner utställninger, och jag är lagom arg på alla barnen som just nu befinner sig på skolan. Det finns nämnligen en kortkurs den här veckan, TUFF heter den. Betyder Teckenspråk För Föräldrar Med Döva Barn. De här barnen har gjort sönder min skulptur!!! Pillat sönder den, Grrrrr!!!!!


I kväll ska vi ha filmkväll med klassen också, tror nog att det kan bli lite roligt!


I morgon klockan 13:09 går tåget hem! Ska bli roligt att åka hem och vara hemma lite längre!Och kanske hinna träffa kompisar och släkt ordentligt!!!


Har det hänt något annat??? Njae... Tror inte det, inget som man ska skriva här i alla fall... Igår var det i och för sig hockey här uppe, Leksand mot Mora... Mora vann med 4 -1. Inte roligt! Domaren var orättvis också... Rynkar på näsan


Nä, nu ska jag gå och vårda min värk med en vetekudde!!!! Har längtat efter det hela dagen! Tjingpling!

dsb

Av Fredrika - 18 oktober 2009 13:35

Vaknade imorse och kände mig ganska pigg! Gick upp och duchade, sköönt!!! Sen åt jag frukost och hittade en trevlig människa vid bordet!


Gick ner till Dsb sen. Dsb, förkortning för digital språk box. Ett ställe vi tolk elever tillbringar mycket tid på, man får till exempel filmer att avläsa eller så kan man skuggtolka, taltolka, teckentolka, eller som jag har gjort idag: filmat mig själv! Vi fick en serie vi skulle spela in, ferdinand. Man ska förklara hur det ser ut och vad de gör osv. Filmade sju gånger, sen gav jag upp, är inte så jättejätte nöjd, men det får duga. Efter filmningen gick jag tillbaka hem till mig och städade, sen var det dags för mat! Och nu sitter jag här!


Igår var en bra dag! Jag myste länge, länge på morgonen, sen tog jag det mer lugnt och sen gick jag upp till Kruth, ett annat elevhem och efter det gick jag och några till in till stan efter det var det dags för Tjenare kungen! Sen ännu mera slappande!


Innan i veckan har det väl också varit lugnt, haft massa teckenspråk osv Det är konstutställning nästa vecka på skolan. Och jag ska vara med! Jippie, ska bli jätteroligt!


Nu ska jag åter gå till att spana på vad min minister gör!!!


Puss och kram skumbanan!!!


Ops

Av Fredrika - 11 oktober 2009 13:34

Jaha, det har inte hänt så mycket på senaste, inte något som är värt att skriva in här i alla fall.


Var sjuk förra veckan, låg hemma i sängen och tråkade. Verkligen skit tråkigt... Sen åkte jag hem på helgen. Det var också ganska tråkigt, alltså inte att vara hemma, men att åka tåg. Tog lång tid... Vi hade lite kalas för storasyster som hade fyllt år, mormor och morbror, moster och små-kusinerna var hemma hos oss och åt gott. Lite tråkig stämning, men annars gick det väl bra! Moster och morbror har väl aldrig kommit riktigt bra överens, men nu har det blivit ännu värre. När de hade haft boupptäckning efter morfar hade väl inte alla papper stämt, eller hur det var. Men morbror är inte arg på moster, utan han vill ju bara att mormor ska ha det bra och kunna ha några pengar alls! krångligt och invecklat!


Annnars har veckan rullat på som vanligt, helgen varit lugn och mysig... Och nu sitter jag här och ska försöka mig på att göra lite läxor... Tror inte att det kommer funka särskillt bra, men försöka kan man alltid!

Ovido - Quiz & Flashcards