Alla inlägg under augusti 2009

Av Fredrika - 5 augusti 2009 21:17

Vill ni veta en hemlis? Något som ingen i hela världen vet om mig? Okej: Jag brukar blunda när jag borstar tänderna...

Av Fredrika - 5 augusti 2009 09:53

Kollade allsången igår, Anders Lundin stör mig. Jag vet inte hur många gånger han sa: Men vad roligt. Hur många gånger som hellst, han klämde in det i varenda mening nästan. Mera jobb väntar idag, fast bara fem timmar så det märks ju knappt att man varit borta! Undrar vad vi hittar på idag!

Av Fredrika - 4 augusti 2009 21:12

Jävla skit. Nu har man gått och hoppats å förväntat sig och till och med tagit för givet och så blir det pannkaka av alltihop. Skit var det me't.

Av Fredrika - 4 augusti 2009 18:09

Är så arg, arg, arg, arg, arg ARG!!! Har bråkat med min syster... Om något som var okej igår men tydligen inte idag, och så har hon vänt på saker så det stämmer inte ett skit längre vad hon sa från början. Blir så in i helvete irriterad på sånt! Och ja, mitt blodsocker är lågt... Blev arg förut med, bara för att jag är tjej får man göra vad man vill med mig... Sånt gör mig också irriterad. "men vad då, du är ju tjej ju." JA OCH?! Som om det skulle vara annorlunda? Får man bli behandlad hur som hellst bara för att man inte är man? Är så arg så jag vet inte vart jag ska ta vägen!!! >

Av Fredrika - 3 augusti 2009 16:48

Jösses vilken dag! Slutade jobba i Borås vid åtta hem och byta kläder och gå till lill-tjejen och vara där i fem timmar och nu hem och sova... Träffade en kompis påväg in till stan igår! Gör-roligt att träffa henne! Vi ska nog ses på söndag om allt stämmer! :)

Av Fredrika - 2 augusti 2009 10:15

"I våras blev en flicka på Hammarkullsskolan våldtagen, på skoltid. I P4 hör jag rektor Eva Wennberg säga att ungdomar i den här åldern utforskar sin sexualitet, det är svårt att sätta gränser. Jag sätter nästan frukosten i halsen. En våldtäkt har inget med det att göra - och både män och pojkar har en fri vilja. Tjejen gjorde rätt - precis det där man till säga till eleverna att göra (åtminstone i sådana här fall). Hon vägrade spela med. Gav igen med samma mynt. När en kille tafsat en annan tjej på brösten protesterade hon, genom att greppa klass-"kamraten" lätt i skrevet och fråga hur det skulle kännas om någon tog på honom. Då blev hon indragen i ett grupprum och våldtagen. Det var definitivt ett straff. Ett hierarkiskt maktspråk. Ett slag där det träffar hårdast. Det är inte lätt att befinna sig i den svenska skolan i dag. Men vissa saker måste man alltid reagera på. Det är svårt för en tonåring när alla utsätts. Svårt att veta att man måste säga ifrån, kanske svårt att förstå att en rumpdask är fel i dagens ibland så snedvriena uppmärksamhetssamhälle. Svårt för lärarna att se allt eleverna vill dölja - och därför ännu viktigare att alltid titta, fråga och lägga sig i. " insändare i Göteborgs-posten 1/8 2009 av Bella Stenberg.

Arg

Av Fredrika - 1 augusti 2009 18:40

Hora, slampa, skabbig, äcklig, ful, tjock... är ord som alla tjejer får höra någon gång. Det är dessa ord som utformar kvinnorna i vårat samhälle. Antingen gör de oss starkare eller så trycker de ner oss totalt, men det finns en sak som är samma för alla flickor, vi tar åt oss. Som in i helvete tar vi åt oss. Vi ältar det, vi pratar om det, vi tänker på det och vi skadar oss själva med det. Vi tar åt oss så mycket att inombords är vi som tomatsoppa, helt mjuka och krossade. Det är såhär som vi blir utseendefixerade. Plötsligt handlar allt om kläder, smink och hur man snabbast ska gå ner i vikt och ta världen med storm. Vi slåss som barnen i sandlådorna om vem som ska få den snyggaste killen.


Vet ni vad som gör oss tjejer såhär Fucked up i huvudet? Jo, det är alla killar. Det är egentligen dem som är utseendefixerade. Kanske inte alltid på sig själva men på dem som finns runt omkring dem. Tyvärr är det vi tjejer som är dem som står runt dem. Det är vi som står där och tar emot allt. Är man kille blir man kallad för player om man strular och har sex med många brudar. Man blir något bra, man blir någon. Någon som alla kanske pratar om och i smyg ser upp lite till. Vi tjejer vill vara med dem. Vi skulle inte säga nej. Inte dem heller. Är det däremot vi som strular och knullar runt så blir vi kallade för horor. Då är vi äckliga, skabbiga och fula. Och vet ni vad som händer mer? Joo, folk snackar skit. Vassa knivstick rakt in i ryggen som rentav kan döda dig. Ingen kille till vara med en sådan tjej som har ett sådant rykte. Inte ens players. Ibland vill man bara hångla med någon, men man kan inte. Vi måste tänka så jävla mycket innan vi gör något. Till och med när vi gör det och efter vi har gjor det analyserar vi sönder. Det är därför vi är så jävla sönder i huvudet. Killar kommer alltid att vara finare än oss, stå där och snegla ner på oss från vinnarpallen. Där nedanför står en tjej och gråter. Plötsligt börjar man ta dessa fåniga, dumma killar på orden. Jag kanske är ful? Jag kanske är tjock? Jag måste banta för då kommer alla börja gilla mig mer. Då kommer någon se mig. Så går det några månader. Nu är det ingen söt tjej som står där, det är en vilsen pinne. Någon som har byggt sig ett eget helvete. Djävulen är väl en kille? Vissa börjar skära sig. Djupa arga sår som man inte kan tvätta bort. De är där för alltid. Man lär sig hata dem. Man vill skrika men ingen orkar lyssna. Killar i grupp är fega. Ensam är svag. Varför är det så? Blir en kille dissad av en tjej, då är hon genast skit. Han kan aldrig inse att det är han själv som är skiten. Killar förstår inte hur mycket de kan förstöra. Av minska lilla så trampar de ner oss till myror. Från tiger till myra. "alltså du ser tjock ut på den bilden, skoja bara." Där fick han nyss en tjej att börja tänka på att banta kanske skulle vara något...

Av Fredrika - 1 augusti 2009 13:04

Mormor ringde för en stund sedan. Morfar var mycket sämre idag. De hade ökat morfin dosen igår så i morse när mormor kom ner till honom såg det ut som ett slagfält i rummet, han hade dragit ner dukar och vält saker. Morfar själv kom inte ihåg vad han hade gjort. Mormor var gör-deprimerad och ledsen. Jag tror inte hon orkar så mycket längre, men hon har varit otroligt stark länge nu. Vi får se hur det blir.

Ovido - Quiz & Flashcards