Alla inlägg under november 2009

Mat

Av Fredrika - 11 november 2009 16:24

Matdags! Kom på att man kanske borde äta något också... Inte bara ligga i sängen och vara arg. Har inte kommit någon vart med mina aggressioner i alla fall så nu ger jag upp och tänker bara vara glad i fortsättningen. Min syster tror nämnligen att man blir frisk mycket fortare om man tänker possitiva tankar. Så det ska jag göra nu! Punkt slut! Imorgon SKA jag gå till skolan, oavsett hur jag mår!

Av Fredrika - 11 november 2009 11:42

Jädra skit, jag var inte bättre idag. Vårdcentralen i Leksand är under all kritik. Den är sämre än Herrljungas. Jag blev så fruktansvärt dåligt bemött. De trodde inte på mig, och de ville inte undersöka mig. Det enda de kunde tänka sig att göra var att ta ett sketet blodprov, man behöver inte ta ett blodprov på mig för att se att jag har järnbrist. Det syns ganska tydligt ändå, är rätt kritvit i ansiktet. Efter resultatet av detta lilla blodprov kom de fram till att jag då har järnbrist... Smart... Var det något mer du undrade över?? Var nästa fråga. Ja, jag kom ju dit för att jag har jävligt ont i mina ögon!!! De är jätteröda och svider å kliar å har sig, men det var väl inte så farligt!!! Vänta ett tag till och se om det blir bättre!!! Fan heller att jag väntar en minut till, jag ska ha hjälp på vårdcentralen om jag har åkt dit!!! Punkt slut. Var så arg, så arg på den dumma, dumma läkaren. Tyckte nästan synd om honom efteråt, har fick världens utskällning av mig. Det slutade med att han skrev ut ett resept på medicin som jag inte tål... Kkänner att det är en bra dag idag...

Av Fredrika - 10 november 2009 23:46

Måste förresten ändå in till Leksand imorgon. MÅSTE köpa blutsaft, för jag ser ut som ett lik igen, om några dagar blir jag genomskinlig. Inte det minsta roligt. Har skjutit upp det ett tag nu, det är ganska dyrt, och smakar äckligt...


Vad härligt att skriva av sig och bli av med lite aggressioner. Nu mår jag genast mycket bättre, eller bätter som vi hade sagt hemma. Det blir väl en trall till apoteket i vilket fall som hellst då, men det är ju alltid roligare att tralla frisk!!! :)


Nu ska jag nog alldeles strax sova och jag ska bara tänka positiva saker och att jag ska bli frisk. När jag vaknar imorgon ska jag slå upp ögonen och vara både pigg och alldeles frisk! Så frisk som bara jag kan vara när jag har järnbrist! :P Men järnbristen går ju att bota med lite blutsaft. Ögonen och febern ska vara puts väck! Haha!!!! Ni får rapport imorgon om hur jag mår! Håll tummarna nu!!! :)

Av Fredrika - 10 november 2009 23:32

Har försökt att intala mig själv i en timme nu att jag ska vara frisk imorgon. Hoppas, hoppas, hoppas att det funkar. Vill inte vara sjuk längre. Men OM jag mot förmodan ändå skulle vara sjuk imorgon har jag lovat mig själv att åka till vårdcentralen. Så jag hoppas verkligen inte att jag är sjuk imorgon. Vill inte till leksands snobbiga vårdcentral. Usch och blä. Vill inte vara sjuk längre heller, är rastlös och klarar inte av en dag till i sängen. Antagligen blir det som vanligt att jag går till skolan ändå och intalar mig att jag är frisk, det brukar inte göra saker bättre precis. Tycker att mina ögon kan bli bra nu... Är så fruktansvärt trött på att ha ett par kliande, svidande, röda ögon som ser allt suddigt. Det känns typ som om man har sketna glasögon, även när man inte har glasögonen på sig. Inte det minsta roligt, kan meddela att det är väldigt svårt att avläsa teckenspråk om man inte ser ordentligt heller, var väldigt koncentrerad igår när vi övade på sångerna. Det är även svårt att se om man stavar och skrver rätt när man skriver på datorn... Därav eventuella fel, ser som sagt inte riktigt vad jag gör... Feber går bra, det är liksom okej, men fel på ögonen accepterar jag inte längre!!!! Skrikandes


Nä, fy, usch och blä vad arg och trött jag är på att vara sjuk.


I MORGON SKA JAG VARA FRISK SOM EN NÖTKÄRNA!!!!!

Av Fredrika - 9 november 2009 17:02

Gårdagen spenderade jag som sagt i sängen, det var fruktansvärt mysigt och trevligt. Dagen idag har väl varit hyffsat bra, vaknade dock med världens sämsta humör. Något som pendlade under hela dagen. Svenskan gick väl ganska bra, läste upp våra berättelser och fick respons. Lunchen var inte alls god, då sjönk humöret igen. Studentkårs möte efter den ogoda lunchen, inte heller bra. Men efter det! Då ni, då var det roligt! Vi har börjat öva på lucia sånger, jag ska ju då vara med i luciatåget och för en gång skull ska jag inte sjunga eller spela utan teckna! Det är verkligen hur kul som hellst att teckna sånger! Gillar det skarpt. Har precis ätit, och flytt från köket, för det var irriterande människor där. Sådana man inte orkar med när man inte är på topp.


Fick förresten brev från min mormor idag, det var roligt först innan jag läst brevet. Nu kan jag ju inte direkt påstå att jag mår bättre. Men det är smällar man får ta, alla ska vi dö en gång.

Av Fredrika - 8 november 2009 11:53

Jaha, då var det söndag igen. Snar är helgen slut. Inte för att jag har gjort överdrivet mycket i helgen, men det är ju liksom alltid roligt att vara ledig. Egentligen har jag väl bara cyklat in till Leksand och köpt ögondroppar... annars har jag försökt att vårda min feber på bästa sätt, nämnligen vila. Jag kan då meddela att detta har gått bra, för både febern och ögonen mår bättre. Annars ska jag väl försöka göra lite på alla svenska läxor vi har fått, ska berätta om en sak, plus skrivit en berättelse och läsa alla idiomen vi fick också... puh...


Kom hit och lyssna på tystnaden, den säger ingenting.

Det är det bästa jag har hört på länge i mitt meningslösa liv.

Kom hit och lyssna på tystnaden med mig.


Dagens låt är för övrigt Historien av Dia Psalma. Gillar den skarpt. Vet inte riktigt vad det är egentligen, men någon kombination av texten och hur de har byggt upp musiken. Att de delar på sången också kanske, man får liskon lyssna på låten tio gånger innan man hör hela texten. Det är lite intelligent. Hur de har satt ihop alla instrument också, det gör ju en väldans massa. Jaja, ni får väl lyssna själva och analysera!

Av Fredrika - 7 november 2009 14:16

I spindelns nät

Han sa dom skulle göra allt för mig och att allt skulle ordna sig
Allt var färdigt och klart för mig, det gick inte att tacka nej

Mannen öppnade upp portföljen, tog fram en flashig fyrfärgskatalog och lade upp den på bordet
På bilderna var alla människor glada, diagrammen peka uppåt, ja, allting verkade okej
Så lutade han sig bekvämt tillbaka i stolen där han satt, harklade sig djupt och tog till ordet
Han pratade om ett liv utan bekymmer, om en väg utan slit, som nu kunde öppna sig

Så dom skulle göra allt för mig och att allt skulle ordna sig
Allt var färdigt och klart för mig, det gick inte att tacka nej
Ja, dom skulle göra allt för mig, allt det här var just till för mig
Ja, allt svårt skulle ordna sig, ja, dom skulle göra allt för mig

Han pratade om att livet inte börjat än och från och med nu skulle betet ske på gröna ängar
Om jag bara tugga i mig och svalde allt dom sa, så skulle jag göra en himla massa flis
Han sa att jag inte behövde jobba något mer utan att bara luta mig tillbaks och tjäna pengar
Som skull rulla in i drivor genom brevlådan utan arbete och slit på något vis

Så dom skulle göra allt för mig och att allt skulle ordna sig
Allt var färdigt och klart för mig, det gick inte att tacka nej
Ja, dom skulle göra allt för mig, allt det här var just till för mig
Ja, allt svårt skulle ordna sig, ja, dom skulle göra allt för mig

Så jag följde med honom till ett möte
Folk applåderade, hurrade och skrek
Först trodde jag vi skulle sälja schampo
Nu tror jag det är mer något religiöst

Så dom skulle göra allt för mig och att allt skulle ordna sig
Allt var färdigt och klart för mig, det gick inte att tacka nej
Ja, dom skulle göra allt för mig, allt det här var just till för mig
Ja, allt svårt skulle ordna sig, ja, dom skulle göra allt för mig

Men jag kände mig som flugan, jag
När spindeln bjuder in till mat
Jag var själv menyn på middagen
Fast jag även fick betala den
Och dom pratade på om nätverken, hur dom fungerade
Och där satt jag mitt i nätet som dom konstruerade
där ingenting blev gratis, ingenting blev fritt
och alla skodde sig på det som skulle vara mitt

Vi gör allt för dig, allt det här för dig
Ja, allt ordnar sig, allt blir bra för dig

Vi gör allt för dig, allt det här för dig
Ja, allt ordnar sig, allt blir bra för dig

Vi gör allt för dig, allt det här för dig
Ja, allt ordnar sig, allt blir bra för dig

Vi gör allt för dig, allt det här för dig
Ja, allt ordnar sig, allt blir bra för dig



Av Fredrika - 6 november 2009 17:14

Dagens låt idag är så mycket som: Free For All av inga mindre än: Whirlybird. Det är vad som har rört sig i min hjärna idag, typ... Orkar inte med något annat för tillfället, har fullt upp med mig själv. Det blev inte längre än såhär idag, men nu har ni i alla fall en låt att lyssna på!

Ovido - Quiz & Flashcards