Alla inlägg under november 2009

Av Fredrika - 5 november 2009 21:19

Nu har jag kommit fram till att jag nog är lite sjuk i alla fall. Har försökt att förtränga det några dagar, men fick för mig den dumma idén att ta tempen. Konstaterade att jag är sjuk. Men det kan man nog ignorera i morgon med. Ska ju ha redovisning på teckenspråket. Inte bra att missa. Men det var inte det jag skulle skriva egentligen. Skulle ju presentera dagens låt: Barn av vår tid med Nationalteatern. Tycker grymt mycket om den! Så nu ber jag alla som läser detta att lyssna på den ögona böj! :)

Av Fredrika - 5 november 2009 17:48

Dagen idag: Vaknade och var redan deppad. Åt frukost, det blev inte bättre, sen var det dags för samling i aulan...
och efter detta mina vänner... Då kära vänner, var det dags för att jobba... Vi hade så kallad gårdsdag idag. Det vill säga att alla på hela skolan (och ja, det var ett visst svinn av elever) skulle hjälpa till och städa upp och fixa iordning. Min grupp råkade ut för att putsa fönstren i matsalen. Jag är verkligen sämst på att putsa förnster, tänkte att jag kan ju vara lite innomhus så kanske det inte märks att det fortfarande är kletigt. Men nähä då, städtanten tvingade oss alla att putsa ute. Det sög verkligen. Kallt, blött och åter kallt! Fy fasen. Efter detta "roliga" så återstod det att kratta löv. Inte så roligt tyckte jag.
Sådana här saker är inget för mig, klagade en hel del vill jag lova... Men något som faktiskt var roligt var att det började snöa på förmiddagen och fortsatte hela dagen! Tror att det fortfarande kommer några flingor i luften! Snart blir det nog sådär jul-mys-pys-vinter-snö mys hoppas jag på! :)

Av Fredrika - 4 november 2009 17:03

Igår kväll satte jag upp min fina mysbelysning i fönstret! Det blev jättemysigt! Men funderar på att byta plats på den, för nu är ju ljusslingan i fönstret, men där har jag ju redan en lampa. Eftersom jag har ljusslingan så använder jag ju inte lampan... Måste klura ut något ännu bättre...


Sitter och lyssnar på podrik just nu! Väldigt intressant och roligt, lite nostalgiskt också! Han är allt en rolig prick han den där Patrik! :) Satt och kollade på ett gammalt filmklipp men delar av Viscera i... Det var roligt och helt plötsligt kom den bästa fyllegrejen ever! Nämnligen "jag är inte full, det är pollenallergi!" Då blev man sådär nostalgisk igen, fick änna hemlängtan!


Kollade in min miniser förut, vi har ju en uppgift i skolan, på samhälls lektionen. Man ska "bevaka" en minister, och jag har då valt jämnställdhets och integrations minister Nyamko Sabuni! Det är ganska intressant faktiskt! Hon har pratat en del om jämnställdhet på sista tiden. Och det tycket jag är fruktansvärt intressant! :) Å för att vara lite nostalgisk igen kom jag att tänka på hemma. Hemma i lilla Herrljunga. Där killarna tror att man inte kan köra bli för att man är tjej... Tycker fortfarande att det inte stämmer. Jag har ju mitt jäkla kötrort och det betyder väl att jag kan köra!!! Nu blev jag sådär arg som bara jag kan igen...

Av Fredrika - 3 november 2009 16:22

Nu sitter jag här igen! Har slutat för dagen. Är inte lika trött som igår, men på god väg att bli. Somnade som en sten igår kväll. Har sovit ganska mycket men är lik förbannat trött som en gnu... Inte bra. Och min satans förkylning som jag har råkat dra på mig bara fortsätter att blomma ut.


Ganska händelselös dag, har varit i dsb och avlast hela förmiddagen. På eftermiddagen pratade vi om tolkar och diskuterade diverse saker. Nu är det väl matdags, mys-pys och sängen kvar att vänta! Orkar inte riktigt fokusera nu. Har varit lite ofokuserad, eller fokuserar på fel saker ett tag nu. Får väl ta och skärpa mig snart!

Av Fredrika - 2 november 2009 19:15

  Delar av mitt fina rum här i västanvik! Fast nu är det lite mer saker   Siljan  

Av Fredrika - 2 november 2009 18:42

Nu sitter jag här igen... Har inget att göra så då hamnar man här... Eller har väl egentligen saker att göra, men orkar inte ta tag i något nu... Har ingen lust till någonting... Inte just nu i alla fall.


På svenska lektionen idag pratade vi om dialekter, eller vi kom väl in på det... Det var många i min klass som tyckte att Göteborska är fult, det håller jag nog inte riktigt med om. Och även att göteborgs vitsarna är tråkiga. Det tycker jag inte heller, alla är ju inte roliga, men de flesta är det ju! Enligt mig alltså! Men min dialekt är väl kanske inte den mest smickrande alltid heller. I alla fall inte om man pratar riktig västgötska! Vet faktiskt inte hur man stavar det... Kan bara uttala det! Vi har även kommit fram till att samma ord betyder olika beroende på dialekt. Till exempel ordet grina. På min dialekt betyder det ofta att man grimaserar, man säger typ "åh, vad den grina illa!", men på skånska betyder det att man skrattar och på dalmål kan det betyda att man gråter. Lite smått förvirrande! Och här upp vet de inte heller vad kiligt är, de förstår inte heller när jag säger katig... Finns andra ord med, men de här är ju de viktigaste! :) Men enligt mig är i alla fall den finaste dialekten som finns falumål blandat med dalmål! Vet nämnligen någon som pratar så! Och det låter lagom trevligt!


Nu ska jag fortsätta att ta det lugt och vårda min huvudvärk... Hoppas den går över snart...

Av Fredrika - 2 november 2009 16:53

Kom till mitt underbara rum igår kväll! Möttes av en mycket trevligt person vid skolan också! Det var ett stort plus! Myste och umgicks hela kvällen. Idag har varit en såndär seg dag. Har haft  huvudvärk hela dagen... Inte bra, vet inte riktigt vad det beror på heller, och det är nästan ännu värre. Kan vara vätskebrist, koffein abstinens, sömnbrist eller något annat. Vad vet jag?


På våran svenska lektion läste jag i alla fall upp min dikt. Det gick hyffsat bra, avskyr att läsa dikter så om man tänker på det så gick det nog ganska bra! Var nervös som sjutton!


Åh! Jag blev hyper-glad förut!!! Under lovet har vaktmästarna kollat våra ringklockor, sett så att de fungerar som de ska och att det finns batteri och så vidare. Min vibrator i ena sängen har ju varit lite konstig. Det har liksom funnits en "turbo" på den! Först vibrerar den alldeles normalt, men sen har den liksom lagt till en extra växel i sutet... Och detta kära vänner har varit väldigt irriterande. Men nu är det fixat och klart! Det låter typ ingenting längre! Skönt!


Nä, nu ska jag nog gå och fixa lite käk... Om jag orkar mig upp från sängen. Sen blir det till att vårda min huvudvärk. Ska försöka att lägga mig relativt tidigt också, men det kommer nog inte att lyckas. Men tänka tanken kan man ju göra i alla fall! :)


Av Fredrika - 1 november 2009 11:47

Idag har det blivit November! Det är helt otroligt. Tiden har gått så fruktansvärt fort. Det är både bra och dåligt tror jag... Tror att det har gått lite väl fort ett tag nu, är nog därför känslorna har spökat på sistonde. Men nu hoppas jag att jag är redo igen.


Har precis packat klart, snart bär det av med tåg till Leksand och mitt rum i Västanvik! :) Ska bli så otroligt skönt att komma hem till mig igen!!! Längtar ihjäl mig! Ska bli så roligt att träffa alla igen! Särskillt en person...

Ovido - Quiz & Flashcards